Pécsi Tudományegyetem

PTE SZŐLÉSZETI ÉS BORÁSZATI KUTATÓINTÉZET

 

Intézetünk Tribus Cuvée-jét választották az idei év PTE borának.

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Idén is megválasztották a Pécsi Tudományegyetem borát. 17 pincészet 41 bora versengett ezért a kiemelkedő elismerésért, és ebben az évben ismét a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet bora nyerte a fehérbor kategóriát. A különlegességnek számító Tribus Cuvée hűen tükrözi kutatóintézetünk szőlészeti és borászati kutatásainak sikerességét. A cuvée-t alkotó mindhárom szőlőfajta ( Jázmin, Sylver, Andorszőlő ) a rezisztencianemesítés kiemelkedő eredményei közé tartozik. A főbb szőlő kórokozókkal szemben, mint a lisztharmat és peronoszpóra, magas fokon ellenállóak, ugyanakkor versenyképes minőséggel rendelkeznek. Min. 80%-kal csökkenthető a gombaölő szerek használata, így alacsonyabb a termelési költségük, környezetkímélő termesztéstechnológia alkalmazását teszi lehetővé, szolgálva a természet védelmét és az ember egészségét. 

 

A rangos díjat Dr. Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora adta át az intézet főborászának, Hevér Lászlónak, és a vörösbor kategória nyertesének, Koch Csabának.

 

 

 

 

A Pécsi Újság cikkje itt olvasható.