Pécsi Tudományegyetem

PTE SZŐLÉSZETI ÉS BORÁSZATI KUTATÓINTÉZET

 

Média megjelenések

2018. december 19.

2018. december 14-15-én tartotta kutatóintézetünk az első Zé Fesztet, mely során Király Ferenc által nemesített Zé-borok, azaz a Zenit, Zengő, Zeusz, Zéta és Zefír kerültek bemutatásra szőlészeti és borásztai szempontok alapján. A fesztiválon készült videós beszámolót ITT tekinthetik meg.

2017. október 25.

Kutatóintézetünk életében az egyik legizgalmasabb és legmozgalmasabb időszak az ősz. A szüreti munkálatokról, az intézetünkben zajló tevékenységekről beszélgetett főborászunkkal, Hevér Lászlóval az UNIV TV riportere. 

A viedót ITT nézhetik meg.

2017. október 03.

2017. szeptember 27-28-án hangzott el a Kossuth Rádió Tér-Idő című tudományos műsorában egy átfogó, a hazai szőlőnemesítés több neves résztvevőjének véleményét összeszedő interjúsorozat. Ebben az egri, a badacsonyi és a pécsi szőlészeti és borászati kutatóintézetek vezető munkatársai adtak tájékoztatást a szőlőnemesítés, a fajtakísérletek, a kártevők elleni védelem eddig elért eredményeiről és a jelenleg folyó kutatásokról. Rajtuk kívül borászok, a NÉBIH szakembere, az egri Eszterházy egyetem Borászati Tudásközpont igazgatója mondta el a témához kapcsolódó véleményét. 

2017. július 25.

A WineSofa-n megjelent egy rendkívül informatív írás a Jakab-hegyről és a Kutatóintézetben folyó egyik különleges projektről, a Pálos miseborról. A Pálos Rend központja jelenleg a lengyelországi Częstochowában, a Jasna Góra-i kolostorban van, de a magyar tartomány székhelye Pécsett található.

Az eredeti cikk ITT olvasható, angol nyelven.

 

2017. május 17.

A www.madeinpecs.hu helyi portál "A szőlő és bor városa" cikksorozatának negyedik részében Kutatóintézetünk különleges fajtagyűjteményéről ír Győrffy Zoltán.

" Tudtad, hogy Pécsett lakik az ágasfark, a bogdányi dinka és a piros tökös? A purcsinnal és a szagos bajnárral együtt laknak a pécsi szőlészeti fajtagyűjteményben, ami egyedülálló kincsestár a szőlészek-borászok számára. "

 

Oldalak