Pécsi Tudományegyetem

PTE SZŐLÉSZETI ÉS BORÁSZATI KUTATÓINTÉZET

 

Média megjelenések

2017. július 25.

A WineSofa-n megjelent egy rendkívül informatív írás a Jakab-hegyről és a Kutatóintézetben folyó egyik különleges projektről, a Pálos miseborról. A Pálos Rend központja jelenleg a lengyelországi Częstochowában, a Jasna Góra-i kolostorban van, de a magyar tartomány székhelye Pécsett található.

Az eredeti cikk ITT olvasható, angol nyelven.

 

2017. május 17.

A www.madeinpecs.hu helyi portál "A szőlő és bor városa" cikksorozatának negyedik részében Kutatóintézetünk különleges fajtagyűjteményéről ír Győrffy Zoltán.

" Tudtad, hogy Pécsett lakik az ágasfark, a bogdányi dinka és a piros tökös? A purcsinnal és a szagos bajnárral együtt laknak a pécsi szőlészeti fajtagyűjteményben, ami egyedülálló kincsestár a szőlészek-borászok számára. "

 

2017. április 28.

Egészséges szőlő vegyszermentesen: új nemzetközi kísérlet a Koch birtokon

Magyar és szerb kutatók, valamint a Koch Borászat együttműködésének köszönhetően április elején új, vegyszermentesen művelhető szőlőfajtákból álló mintaültetvény létesült a Hajós-Bajai pincészet borotai birtokán.
2017. április 28.

" Itt az ideje félretenni a rezisztens szőlőből készült borokkal kapcsolatos előítéleteinket, megszülettek ugyanis azok a korszerű fajták, amelyek már a borszakértők szerint is versenyképes minőségű, élvezetes borokat képesek adni. Az innovatív szőlőfajtákkal világszerte új korszak kezdődhet a borászatban – Olaszországban például idén már egymillió oltványt állítanak elő az újonnan nemesített rezisztens fajtajelöltekből."