Pécsi Tudományegyetem

PTE SZŐLÉSZETI ÉS BORÁSZATI KUTATÓINTÉZET

 

2004. évi publikációk

Nyomtatóbarát változatPDF változat

2004. évi publikációs jegyzék

 

       Csikászné Krizsics A. , Kozma P. (2004):

           A szőlő integrált termesztéséért

           50. Növényvédelmi Tudományos Napok, Budapest, 2004. február 24-25., 141.p.

 

        Csikászné Krizsics A . (2004):

            A szőlőültetvény létesítés tápanyag-gazdálkodási vonatkozásai,

            Dicenty Dezső születésének 125. évfordulójára rendezett tudományos emlékülés,

            Szekszárd, 2004. október 15.

 

        Bíróné Toma G. (2004):

            A fajta szerepe a szőlőtermesztésben

            II. Bacchus Bornapok, Pécs, 2004.november 12-13.

 

        Diófási L. (2004):

            Alanyfajta használata a Dél-Dunántúli régióban

            Teleki Zsigmond Emlékülés, Villány, 2004. november 12.

 

         Kozma P. (2004):

             Szőlőfajták szerepe a termelésben

             Szekszárd, 2004. május 21.

  

          Kozma P., Werner J. , Bíróné Toma G. (2004):

             Az Olasz rizling P. 2 klón szubklónozása

             X. Növénynemesítési Tudományos Napok Összefoglalók, Budapest, 2004. február 18-19., 124.p.

 

         Kozma P., Kiss E., Veres A. , Halász G., Balogh A., Szőke A, Galli Zs, Heszky L. (2004):

             Micrisatellite Fingerprinting in old Grapevine Cultivars of the Carpathian basin

              Hungarian Agricultural Researche, Vol. 13., No.2. , 14-17.p.

 

          Veres A. , Balogh A., Kiss E., Szőke A., Heszky L., Kozma P., Kocsis M., Galli Zs. (2004):

             Characterization of grapevine Cultivars Autochtonous in the Carpathian basin with micrisatellites

              Acta Horticulturae No. 652., 461-470.p.

 

          Kocsis M., Kuczmog A. , Járomi L., Hoffmann Gy., Putnoky P., KozmaP. (2004):

             Lisztharmat-rezisztenciával kapcsolatos markerek kutatása RAPD analízissel

              X. Növénynemesítési Tudományos Napok Összefoglalók, Budapest, 2004. február 18-19., 121.p.

 

          Teszlák P., Gaál K. , Kozma P. (2004):

              Hungarikumként elismert szőlőfajták vízháztartásának vizsgálata aszályos években

               Kertgazdaság, 36. ,(3.), 15-23.p.

 

          Teszlák P., Báló B., Gaál K. , Kozma P. (2004):

              A Merlot szőlőfajta vízháztartásának vizsgálata aszályos években

               Kertgazdaság, 36. , (4.)

 

          Werner J. , Teszlák P., Kozma P., (2004):

              A fürtritkítás hatása a Cirfandli szőlőfajta minőségére és a szőlőtőkék biológiai jellemzőire

               Borászati füzetek, Kutatás, Budapest, 4. , 1-7.p.

 

          Khidhir Kinan M., (2004):

             A szőlő- és borkultúra az ókori Mezopotámiában

              Borászati füzetek, Kutatás, Budapest, 4. , 8-14.p.

 

          D.P.M. Bonerz, DG Bloomfield, SI Dykes, HM Rawel, S Rohn, J Kroll, GL Creasy, MS Pour Nikfardjam (2004):

             A new gentle Fining Agent for Pinot noir

             Proc. Intervitis-Interfructa Stuttgart (Németország), 2004. május 10-15., 169-179.p.

 

          Pour Nikfardjam M (2004):

            ' Grape Reaction Product 2' (GRP2) - An Indicator for Oxidative Vinification of White Wines?

              Proc. 2nd CEFood Conference, Budapest, 2004.

 

          Pour Nikfardjam M, Patz CD, Dietrich H (2004):

             Grape Seed Oil - Rich in Procyanidins?

              Proc. 2nd CEFood Conference, Budapest

 

          Bonerz D.P.M., Bloomfield D.G. , Dykes S. I. , Rawel H. M., Rohn S. , Kroll J. , Creasy G. L. , Pour Nikfardjam M.S. (2004):

              A new gentle fining agent for Pinot noir

               Mitteilung Klosterneuburg, 54., 86-95.p.

 

          Pour Nikfardjam M.S. , Creasy G. L . (2004):

              Micro-Oxygenation - Where do we go from here?

               The Australian & New Zealand Grapegrower & Winemaker January, 57-58.p.

 

           Pour Nikfardjam M. (2004):

              Mikrooxidation - Benutzerfreundlichkeit dreier Geräte (Micro-Oxygenation - Userfriendliness of Three Different Systems)

               Der Deutsche Weinbau 9. , 72-74.p.

 

           Pour Nikfardjam M.S. , Schmitt K. , Rühl E. H. , Patz C.-D., Dietrich H. (2004):

               Veränderung von Polyphenolgehalt und antioxidativer Kapazität während der Herstellung von rotem Traubensaft

              (Changes in Polyphenolic Composition and Antioxidative Capacity during Production of Red Grape Juice)

              FDW-Tagung, Freiburg i.Br./Németország

 

          D.P.M. Bonerz, David G. Bloomfield, Stuart I. Dykes, Harshadrai M. Rawel, Sascha Rohn, Jürgen Kroll, Glen L. Creasy, Martin S. Pour Nikfardjam                              (2004):

              Characterisation of the impact of a new proteinaceous Fining Agent on Polyphenols and Protein residues in Pinot noir Wine

              2nd Central-European Congress on Food, Budapest

 

           Pour Nikfardjam M.S. (2004):

             „Grape Reaction Product 2 - An Indicator for oxidative Vinification of White Wines?"

              2nd Central-European Congress on Food, Budapest

 

           Pour Nikfardjam M., Patz C.D., Dietrich H. (2004):

              Grape Seed Oil - Rich in Procyanidins?

              2nd Central-European Congress on Food, Budapest

 

            D.P.M. Bonerz, DG Bloomfield, SI Dykes, HM Rawel, S Rohn, J Kroll, GL Creasy, MS Pour Nikfardjam (2004):

               A new gentle Fining Agent for Pinot noir.

               7. International Symposium - Innovations in Wine Technology, Intervitis-Interfructa, Stuttgart

 

           Dykes S, Kilmartin P, Pour Nikfardjam M (2004):

               Effect of Oxygen Availability on Oxidation Kinetics in Red Wine during Maturation.

               XXVIIIth O.I.V. World Congress of Vine and Wine, Bécs

 

          Dykes S, Kilmartin P, Pour Nikfardjam M (2004):

              Controlled Oxygenation of Wine during Maturation - Review of Oxygen Mass Transfer and Mass Transport Processes.

              Romeo Bragato Conference, Blenheim/Új-Zéland

 

           Pour Nikfardjam M (2004):

              „Zum Beispiel Linux (Például Linux)"

              Nachrichten aus der Chemie, (52),10. , 1074