Pécsi Tudományegyetem

PTE SZŐLÉSZETI ÉS BORÁSZATI KUTATÓINTÉZET

Média megjelenések

2019. március 26.

Több tudományterületet érintő, sikeres kutatási együttműködés valósult meg a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, az ÁOK, a TTK valamint az Italian Institute of Technology intézet munkatársainak részvételével. Az eredmények az igen rangos "Applied Catalysis B: Environmental" (IF2016: 9.446) folyóiratban jelentek meg. 

2019. március 13.

A XVIII. Országos Syngenta borversenyen aranyérmes lett a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Pécsi Summa Merlot 2017-es vörösbora.

A neves elismerésről az Univ Pécs is tudósított, melyet ITT olvashatnak.

2019. március 13.

2019. február 27-én tartottuk intézetünk 63. Metszési bemutatóját, melyre ismét szép számban érkeztek szőlősgazdák, kistermelők, borászati szakemberek, partnereink, illetve érdeklődők. A helyi sajtó is járt intézetünkben a rendezvényünk alkalmával:

 

A BAMA cikkjét ITT olvashatják:  

 

Új Dunántúli Napló cikkje:

 

2019. február 07.

2019.február 6-án tartotta kutatóintézetünk hazai és külföldi szakemberek számára az innovatív szőlőfajtákból előállított borok bemutatóját Szajkon, a Hárs Pincészetben. Intézetünk fajtanemesítési programjának fő célja, hogy környezetkímélőbbé, fenntarthatóbbá válhasson a szőlőbortermelés.

Az Új Dunántúli Napló cikkét , illetve a Pannon Televízió videóját ITT tekinthetik meg.

2018. december 19.

2018. december 14-15-én tartotta kutatóintézetünk az első Zé Fesztet, mely során Király Ferenc által nemesített Zé-borok, azaz a Zenit, Zengő, Zeusz, Zéta és Zefír kerültek bemutatásra szőlészeti és borásztai szempontok alapján. A fesztiválon készült videós beszámolót ITT tekinthetik meg.

Oldalak