Pécsi Tudományegyetem

PTE SZŐLÉSZETI ÉS BORÁSZATI KUTATÓINTÉZET

2004. évi publikációk

Nyomtatóbarát változatPDF változat

2004. évi publikációs jegyzék

 

BÍRÓNÉ TOMA, G. (2004): A fajta szerepe a szőlőtermesztésben II. Bacchus Bornapok, Pécs, 2004. november 12-13.

BONERZ, D.P.M, BLOOMFIELD, D.G., DYKES, S.I., RAWEL, H.M., ROHN, S., KROLL, J., CREASY, G.L., POUR NIKFARDJAM, M.S. (2004): A new gentle Fining Agent for Pinot noir. Proc. Intervitis-Interfructa Stuttgart (Németország), 2004. május 10-15., 169-179.

BONERZ, D.P.M., BLOOMFIELD, D.G., DYKES, S.I., RAWEL, H.M., ROHN, S., KROLL, J., CREASY, G.L., POUR NIKFARDJAM, M.S. (2004): A new gentle fining agent for Pinot noir. Mitteilung Klosterneuburg 54: 86-95.

BONERZ, D.P.M., BLOOMFIELD, D.G., DYKES, S.I., RAWEL, H.M., ROHN, S., KROLL, J., CREASY, G.L, POUR NIKFARDJAM, M.S. (2004): Characterisation of the impact of a new proteinaceous Fining Agent on Polyphenols and Protein residues in Pinot noir Wine. 2nd Central-European Congress on Food, Budapest.

CSIKÁSZ-KRIZSICS, A. (2004): A szőlőültetvény létesítés tápanyag-gazdálkodási vonatkozásai Dicenty Dezső születésének 125. évfordulójára rendezett tudományos emlékülés, Szekszárd, 2004. október 15.

CSIKÁSZ-KRIZSICS, A., KOZMA, P. (2004): A szőlő integrált termesztéséért. 50. Növényvédelmi Tudományos Napok, Budapest, 2004. február 24-25. Összefoglalók: 141.

DIÓFÁSI, L. (2004): Alanyfajta használata a Dél-Dunántúli régióban Teleki Zsigmond Emlékülés, Villány, 2004. november 12.

DYKES, S., KILMARTIN, P., POUR NIKFARDJAM, M. (2004): Effect of Oxygen Availability on Oxidation Kinetics in Red Wine during Maturation. XXVIII. O.I.V. World Congress of Vine and Wine, Bécs.

DYKES, S., KILMARTIN, P., POUR NIKFARDJAM, M. (2004): Controlled Oxygenation of Wine during Maturation - Review of Oxygen Mass Transfer and Mass Transport Processes. Romeo Bragato Conference, Blenheim/Új-Zéland.

KHIDHIR KINAN, M. (2004): A szőlő- és borkultúra az ókori Mezopotámiában Borászati füzetek 4: 8-14.

KISS, E., HALÁSZ, G., VERES, A., BALOGH, A., KOZMA, P., GALLI, Z., SZŐKE, A., NAGY, I., HESZKY, L. (2004): Mikrosatellite fingerprinting of grapevine varieties autochthonous in Carpathian Basin. 5. IVCHB Symposium, Debrecen, 12-17. September. Book of abstracts: 203.

KOCSIS, M., KUCZMOG, A., JÁROMI, L., HOFFMANN, Gy., PUTNOKY, P., KOZMA, P. (2004): Lisztharmat-rezisztenciával kapcsolatos markerek kutatása RAPD analizissel X. Növénynemesítési Tudományos Napok, Budapest, 2004. február 18-19. Összefoglalók: 121.

KOZMA, P. (2004): Szőlőfajták szerepe a termelésben Szekszárd, 2004. május 21.

KOZMA, P., CSIKÁSZ-KRIZSICS, A. (2004): A kórokozók éve volt. Magyar Mezőgazdaság, 59 (38): 18-19.

KOZMA, P., KISS, E., VERES, A., HALÁSZ, G., BALOGH, A., SZŐKE, A., GALLI, ZS., HESZKY, L. (2004): Microsatellite Fingerprinting in old Grapevine Cultivars of the Carpathian Basin. Hungarian Agricultural Researche 13: 14-17.

KOZMA, P., WERNER, J., BÍRÓNÉ TOMA, G. (2004): Az Olaszrizling P. 2 klón szubklónozása. X. Növénynemesítési Tudományos Napok, Budapest, 2004. február 18-19. Összefoglalók: 124.

POUR NIKFARDJAM, M. (2004): Grape Reaction Product 2' (GRP2) - An Indicator for Oxidative Vinification of White Wines? (Proc.) 2nd CEFood Conference, Budapest.

POUR NIKFARDJAM, M. (2004): Mikrooxidation-Benutzerfreundlichkeit dreier Geräte (Micro-Oxygenation - Userfriendliness of Three Different Systems). Der Deutsche Weinbau 9: 72-74.

POUR NIKFARDJAM, M., PATZ, C.D, DIETRICH, H. (2004): Grape Seed Oil - Rich in Procyanidins? (Proc.) 2nd CEFood Conference, Budapest.

POUR NIKFARDJAM, M.S., CREASY, G.L. (2004): Micro-Oxygenation - Where do we go from here? The Australian & New Zealand Grapegrower & Winemaker January, 57-58.

POUR NIKFARDJAM, M., SCHMITT, K., RÜHL, E.H., PATZ, C.D., DIETRICH, H. (2004): Veränderung von Polyphenolgehalt und antioxidativer Kapazität während der Herstellung von rotem Traubensaft (Changes in Polyphenolic Composition and Antioxidative Capacity during Production of Red Grape Juice). FDW-Tagung, Freiburg i.Br./Németország.

POUR NIKFARDJAM, M. (2004): Zum Beispiel Linux (Például Linux) Nachrichten aus der Chemie, 10: 1074.

TESZLÁK, P., GAÁL, K., KOZMA, P. (2004): Hungarikumként elismert szőlőfajták vízháztartásának vizsgálata aszályos években. Kertgazdaság 36: 15-23.

TESZLÁK, P., BÁLÓ, B., GAÁL, K., KOZMA, P. (2004): A Merlot szőlőfajta vízháztartásának vizsgálata aszályos években. Kertgazdaság 36: 3-13.

VERES, A., BALOGH, A., KISS, E., SZŐKE, A., HESZKY, L., KOZMA, P., KOCSIS, M., GALLI, ZS. (2004): Characterization of Grapevine Cultivars Autochtonous in the Carpathian basin with microsatellites. Proceedings of the First Int. Symp. on Grapevine Growing Commerce and Research. Acta Horticulturae 652: 461-470.

WERNER, J., TESZLÁK, P., KOZMA, P. (2004): A fürtritkítás hatása a Cirfandli szőlőfajta minőségére és a szőlőtőkék biológiai jellemzőire. Borászati füzetek 4: 1-7.