Pécsi Tudományegyetem

PTE SZŐLÉSZETI ÉS BORÁSZATI KUTATÓINTÉZET

Termelői Nagydíjat nyert a PTE- Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Pénteken tartották a Pécs Vidéke Hegyközség hagyományos borversenyének díjátadó ünnepségét a Zsolnay-negyedben. A Termelői Nagydíjat a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete nyerte el.

 

A Zsolnay Kulturális Negyed Apostolos-termében tartották meg a Pécs Vidéke Hegyközség borversenyének ünnepélyes díjátadóját pénteken délután.

borverseny06Ha nem is kiemelkedő, de szép évjárat volt a tavalyi

A verseny Termelői Nagydíját a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete nyerte el, a komoly színvonalú intézmény 3 arany, 4 ezüst és 1 bronz minősítést is kapott a bírálóktól a boraira. A Radó Pince 2 arany és 6 ezüst, Fehérvári-Gál László 1 arany, 4 ezüst, 1 bronz, a Baumstark Pince pedig 1 arany és 1 bronz minősítést érdemelt ki.

borverseny04A legjobb borokat díjazták

Radó István, a Pécs Vidéke Hegyközség elnöke azt emelte ki, a 2016-os év nehezen indult a borászok számára, az időjárás sok problémát okozott, de a kellemes koranyár már sokat segített, így ha nem is kiemelkedő, de szép évjárat volt a tavalyi. Az elnök elmondta, ez a verseny inkább szakmai megmérettetés, a nagytermelők mellett néhány kisebb pincészet is indult, összesen 55 bormintát értékeltek a bírák.

borverseny03Őri László alpolgármester adta át a nagydíjat

Őri László alpolgármester, aki a Termelői Nagydíjat is átadta a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének, azt vázolta: Szekszárd és Villány szomszédságában egyre hangsúlyosabban jelenik meg a Pécsi Borvidék. Mint mondta, a helyi borok népszerűsítése mellett az értékmentés, értékmegőrzés terén is kiemelt szerepe van a komoly szakmai munkát végző egyetemi kutatóintézetnek.

http://www.pecsma.hu/pecs-aktual/ezek-a-legjobb-pecsi-borok/