Borkulturális ismeretek

 

„A bor a világon az egyik legcivilizáltabb dolog. Egyben az egyik legtermészetesebb dolog is, melyet a legnagyobb tökélyre fejlesztettek.” (Ernest Hemingway)

Kutatóintézetünk lelkes csapata Borkulturális ismeretek néven indított campus credit képzést a PécsiTudományegyetem hallgatói számára. 
Ahogyan magunk közt hívjuk, a BORKULT előadói a Pécsi Egyetemi Borbirtok és a Szőlészeti Borászati Kutatóintézet gyakorlott szakemberei, vendégelőadók a gasztronómia és a borpiac világából, valamint elismert hazai borászok. 
14 héten keresztül a borhoz kötődő alapismeretekről, a szőlő és bor teljes vertikumáról szerezhetnek tudást a hallgatók a Szentágothai Kutatóintézet Kavics előadójában Nem túl tudományos, hanem életszagú és átfogó borismeretet kell elképzelni, ami eligazodást, magabiztosságot ad a mindennapi borozáshoz, és rangos tudást az általános műveltség részévé vált borkultúráról.. 
Az első BORKULT sorozat teltházzal indult és a tavaszi szemeszter legnépszerűbb kurzusaként, több mint kétszáz diák ismerkedett hetente a szőlészettel, borászattal és a kulturált borfogyasztással.

Jelentkezés, órafelvétel: 
• Borkulturális ismeretek néven keresd a Neptunban! 
• Az órák szerdán 17 órától a Szentágothai kutatóközpontban lesznek, minden alkalommal előadás + borkóstolás.