CEWI kurzusok Pécs legszebb szőlőskertjében
A képzés kutatóintézetünk egyik fő küldetése. A CEWI-Central European Wine Institute, azaz CEWI intenzív tanfolyamainak a Szentmiklós hegyi kóstolóteremünk ad otthont.
Pécsett alapfokú és középfokú borismereti képzések érhetőek el, a 3, illetve 4 napos képzések bárki számára nyitottak.
A több mint tízéves magyarországi oktatási múlttal rendelkező Central European Wine Institute (CEWI) a világ egyik legismertebb boros képzési metódusát honosítja meg, a WSET (Wine & Spirit Education Trust) módszerét követve ismerteti meg a borok világát a résztvevőkkel.
Mi pécsiek mennyire el vagyunk kényeztetve, igaz?
CEWI alapfok:
A képzés egyik alapvető célja, hogy a fővárosi gasztronómiában, borkereskedésekben dolgozóknak és a bor iránt nyitott minden napi borfogyasztóknak alapvető borismereteket nyújtson az angol WSET rendszerén keresztül.
Főbb témák: A borok rendszerezése, a bor-étel párosítás, a fontosabb világfajták és borvidékek ismertetőjegyei.
CEWI középfok:
A hazai szőlőfajtákra és borvidékekre összpontosító CEWI Alapfokú tanfolyam után, a CEWI Középfokon kitekinthetünk a világ bortérképére és a főbb nemzetközi szőlőfajtákon keresztül járjuk végig Európa és az Újvilág fontosabb bortermelő országait, a szőlőfajtákhoz köthető legfontosabb borvidékeket és jellegzetes borstílusaikat.
Főbb témák: A világ legismertebb szőlőfajtái, eredetük, elterjedésük a világban, főbb stílus jegyek. A meghatározó pezsgő készítési eljárások, legismertebb erősített bor stílusok és a legfontosabb párlat kategóriák.
A CEWI képzések alapvető célja, hogy a pécsi és baranyai gasztronómiában, borkereskedésekben, borászatokban dolgozóknak olyan alapvető borismereteket nyújtson, amellyel nem csak szakmai ismereteiket fejleszthetik, de közvetve a magyar borok és Magyarország jó hírét is erősíthetik.
A borkedvelőknek pedig a hasznos ismeretek mellett egy jó hangulatú képzést kínál, ahol elsajátíthatják a borok világában való eligazodáshoz szükséges alapismereteket.
A tanfolyam sikeres elvégzése után a CEWI az ismeretek megszerzését igazoló oklevelet állít ki, mely megkönnyítheti a borszakmában, borkereskedelemben és gasztronómiában való elhelyezkedést.