Tematikus borbírálat kutatási tételeinkből X. - pH-csökkentéssel kapcsolatos kísérletek, pezsgő alapborok készítésének technológiája

A PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete Tematikus borbírálatra kutatási tételeinkből X. címmel tartja hagyományos programját, melyre szeretettel várja a szakma iránt érdeklődőket, az agrárágazat szereplőit, mezőgazdasági termelőket.  

A rendezvényen előadások hangzanak el a pH-csökkentés jelentőségéről a megváltozott klímaviszonyoknak köszönhetően, illetve a pezsgő alapborok optimális borászati technológiájáról. Ezt követően egy interaktív beszélgetéssel és borbírálattal zárjuk a rendezvényt.   

A Rendezvény ingyenes!  

Időpont, időtartam: 2025. április 9., 09.00-13.30  

Helyszín: PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, 7634 Pécs, Szentmiklós dűlő 1.  

Program: 

09.00 Kapunyitás 

09.00-09.30 Regisztráció/ Érkezés 

09.30 Megnyitó  

09.45-10.30 Előadás: A klímaváltozás hatása a borok analitikai paramétereire, pH-csökkentés jelentősége, valamit a pezsgő alapborok készítésének technológiája - Ipacs-Szabó István, az SZBKI főborásza 

10.30-11.30 Borbírálat 

11.30-12.00 Szünet 

12.00-13.30 Interaktív beszélgetés és borok bírálata 

13:30 Program lezárása 

 

További információk: 

A Rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Regisztráció itt: rendezvenyborbirtok[at]pte[dot]hu 

További információ kérhető:  

E-mail: rendezvenyborbirtok[at]pte[dot]hu 

Telefonszám: +36 72 517 930 

 

Programleírás: szbki.pte.hu 

Facebook oldal: Pécsi Egyetemi Borbirtok 

Megközelítés GPS koordináta: 46.06970, 18.18577 

A program a VP1-1.2.1–23 Bemutató üzemek támogatása pályázat keretében (projekt azonosító: 3485037345) valósul meg, mely előírja a rendezvény résztvevői számára a célcsoportba tartozás igazolásához Jelenléti ív kitöltését, ezért kérjük, hozza magával az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszer szerinti ügyfél-azonosítószámát / adószámát / adóazonosító jelét.