
Tematikus borbírálat kutatási tételeinkből X. - pH-csökkentéssel kapcsolatos kísérletek, pezsgő alapborok készítésének technológiája
A PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete Tematikus borbírálatra kutatási tételeinkből X. címmel tartja hagyományos programját, melyre szeretettel várja a szakma iránt érdeklődőket, az agrárágazat szereplőit, mezőgazdasági termelőket.
A rendezvényen előadások hangzanak el a pH-csökkentés jelentőségéről a megváltozott klímaviszonyoknak köszönhetően, illetve a pezsgő alapborok optimális borászati technológiájáról. Ezt követően egy interaktív beszélgetéssel és borbírálattal zárjuk a rendezvényt.
A Rendezvény ingyenes!
Időpont, időtartam: 2025. április 9., 09.00-13.30
Helyszín: PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, 7634 Pécs, Szentmiklós dűlő 1.
Program:
09.00 Kapunyitás
09.00-09.30 Regisztráció/ Érkezés
09.30 Megnyitó
09.45-10.30 Előadás: A klímaváltozás hatása a borok analitikai paramétereire, pH-csökkentés jelentősége, valamit a pezsgő alapborok készítésének technológiája - Ipacs-Szabó István, az SZBKI főborásza
10.30-11.30 Borbírálat
11.30-12.00 Szünet
12.00-13.30 Interaktív beszélgetés és borok bírálata
13:30 Program lezárása
További információk:
A Rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztráció itt: rendezvenyborbirtok[at]pte[dot]hu
További információ kérhető:
E-mail: rendezvenyborbirtok[at]pte[dot]hu
Telefonszám: +36 72 517 930
Programleírás: szbki.pte.hu
Facebook oldal: Pécsi Egyetemi Borbirtok
Megközelítés GPS koordináta: 46.06970, 18.18577
A program a VP1-1.2.1–23 Bemutató üzemek támogatása pályázat keretében (projekt azonosító: 3485037345) valósul meg, mely előírja a rendezvény résztvevői számára a célcsoportba tartozás igazolásához Jelenléti ív kitöltését, ezért kérjük, hozza magával az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszer szerinti ügyfél-azonosítószámát / adószámát / adóazonosító jelét.