![](https://szbki.pte.hu/sites/default/files/styles/fokep/public/oldal-fokepek/20220209-194804091-csortos-szabolcs-szbki-eloadas-borkulturalis-ismeretek-04091.jpg?itok=e3Xl5wl1)
BORKULT * Tudás a borospohárban
Teltház, érdeklődő tekintetek, az egyetem borai a pohárban – így indult a tavaszi szemeszter a Borkulturális ismeretek tantárgy első kurzusával a Pécsi Tudományegyetemen.
A Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet lelkes csapata Borkulturális ismeretek néven indított campus credit képzést a #PécsiTudományegyetem hallgatói számára. Cél, hogy megismertessük a hallgatókat Magyarország borvidékeivel, kiváló boraival. Magabiztos borfogyasztó és borhoz értő fiatalságot szeretnénk, akik értékelik a szőlőt és a bort. Ehhez járulunk hozzá 14 héten keresztül érdekes előadásokkal és a legnagyobb hazai borászok által tartott borkóstolókkal.
A felelős borfogyasztás alapja a tudás, a hiánypótló képzés célja, hogy magabiztos borértő fiatalságot neveljünk.
A kurzus sorozat végén pedig saját Guinness rekordot döntöttünk, ennyi hallgató nem volt egyszerre a Szentmiklós-dűlőben! Itt tartottuk a Borkulturális ismeretek tantárgy utolsó óráját május 11-én.
A pécsi egyetemi tavaszi szemeszter legnépszerűbb kurzusán, a Borkulturális ismeretek órákon több mint kétszáz diák ismerkedett hetente a szőlészettel, borászattal és a kulturált borfogyasztással. Sokat álltunk a katedrán, ami minket is felfrissített, fiatalított:)
Vendégoktatóként számos borvidék borásza és szakembere áldozta ránk drága idejét és adta át legjobb tudását a jövő borkedvelőinek. Hálásan köszönjük, minden percét élveztük!
Alig várjuk a következőt!