BORKULT * Tudás a borospohárban

Teltház, érdeklődő tekintetek, az egyetem borai a pohárban – így indult a tavaszi szemeszter a Borkulturális ismeretek tantárgy első kurzusával a Pécsi Tudományegyetemen.
A Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet lelkes csapata Borkulturális ismeretek néven indított campus credit képzést a #PécsiTudományegyetem hallgatói számára. Cél, hogy megismertessük a hallgatókat Magyarország borvidékeivel, kiváló boraival. Magabiztos borfogyasztó és borhoz értő fiatalságot szeretnénk, akik értékelik a szőlőt és a bort. Ehhez járulunk hozzá 14 héten keresztül érdekes előadásokkal és a legnagyobb hazai borászok által tartott borkóstolókkal. 
A felelős borfogyasztás alapja a tudás, a hiánypótló képzés célja, hogy magabiztos borértő fiatalságot neveljünk.

A kurzus sorozat végén pedig saját Guinness rekordot döntöttünk, ennyi hallgató nem volt egyszerre a Szentmiklós-dűlőben! Itt tartottuk a Borkulturális ismeretek tantárgy utolsó óráját május 11-én.
A pécsi egyetemi tavaszi szemeszter legnépszerűbb kurzusán, a Borkulturális ismeretek órákon több mint kétszáz diák ismerkedett hetente a szőlészettel, borászattal és a kulturált borfogyasztással. Sokat álltunk a katedrán, ami minket is felfrissített, fiatalított:)
Vendégoktatóként számos borvidék borásza és szakembere áldozta ránk drága idejét és adta át legjobb tudását a jövő borkedvelőinek. Hálásan köszönjük, minden percét élveztük!

Alig várjuk a következőt!