SUMMA szakmai nap

Dr. Nagy István a szakmai nap fővédnöke

Program: 

9.00   Köszöntők

Madaras Zoltán a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének elnöke

Agrárminisztérium képviselője

 

Előadások:

9.25-9.45 Szmilkó Gabriella HNT - szakmaközi igazgató

Hulladékgazdálkodási szabályok alkalmazása a gyakorlatban

9.50-10.15 Ipacs Szabó István PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet - főborász

A Jázmin különböző stílusainak bemutatása élesztőkísérleten keresztül

4 tétel kóstolása

10.20-10.40 Szabó Balázs PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet - kertészmérnök

A 2023-as év agrometeorológiai értékelése

10.45-11.10 Ipacs Szabó István PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet - főborász

 A Sauvignon Blanc sokszínűsége különböző szüreti időpontokon keresztül

4 tétel kóstolása

Kávészünet

11.30-11.55 Ipacs Szabó István PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet - főborász

 Kékfrankos klónszelekció

4 tétel kóstolása

12.00-12.25 Szendei Gergő Szendei Wine Kft. - borász

Cabernet sauvignon kísérlet – élesztő autolizátumok használata

12.35-13.20 Kerekasztal beszélgetés: A precíziós gazdálkodás innovatív lehetőségei

Moderátor: Mátrai Zoltán – Agrotrend Csoport – tulajdonos ügyvezető

Résztvevők:

Dr. Várady Géza PTE Műszaki és Informatikai Kar Informatika és Villamos Intézet – egyetemi docens

Borsiczky István Tomelilla Agrotechnikai Kft. - ügyvezető

Sira Márk KITE Zrt. - területi üzletág igazgató

Cseh István – DELTA Systems Kft. – üzletágvezető

13.30 Ebéd

14.00 Kötetlen beszélgetés