SUMMA szakmai nap
Dr. Nagy István a szakmai nap fővédnöke
Program:
9.00 Köszöntők
Madaras Zoltán a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének elnöke
Agrárminisztérium képviselője
Előadások:
9.25-9.45 Szmilkó Gabriella HNT - szakmaközi igazgató
Hulladékgazdálkodási szabályok alkalmazása a gyakorlatban
9.50-10.15 Ipacs Szabó István PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet - főborász
A Jázmin különböző stílusainak bemutatása élesztőkísérleten keresztül
10.20-10.40 Szabó Balázs PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet - kertészmérnök
A 2023-as év agrometeorológiai értékelése
10.45-11.10 Ipacs Szabó István PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet - főborász
A Sauvignon Blanc sokszínűsége különböző szüreti időpontokon keresztül
4 tétel kóstolása
Kávészünet
11.30-11.55 Ipacs Szabó István PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet - főborász
Kékfrankos klónszelekció
4 tétel kóstolása
12.00-12.25 Szendei Gergő Szendei Wine Kft. - borász
Cabernet sauvignon kísérlet – élesztő autolizátumok használata
12.35-13.20 Kerekasztal beszélgetés: A precíziós gazdálkodás innovatív lehetőségei
Moderátor: Mátrai Zoltán – Agrotrend Csoport – tulajdonos ügyvezető
Résztvevők:
Dr. Várady Géza PTE Műszaki és Informatikai Kar Informatika és Villamos Intézet – egyetemi docens
Borsiczky István Tomelilla Agrotechnikai Kft. - ügyvezető
Sira Márk KITE Zrt. - területi üzletág igazgató
Cseh István – DELTA Systems Kft. – üzletágvezető
13.30 Ebéd
14.00 Kötetlen beszélgetés